Welkom in Frankenau

Ferienpark Frankenau ligt midden in de natuur, in het Edergebergte. Het park ligt boven op een heuvel, de Sternberg, en vanuit onze woning heeft men een prachtig uitzicht op het stadje Frankenau.

welkom

Op het park vindt men een receptie, restaurant met groot terras, een beachvolleybalveld, twee tennisbanen, in de winter twee overdekte tennisbanen en een squashruimte, een speeltuintje, een minigolfbaan en een klein meertje. Bij de paardenmanege kan men tegen betaling paardrijden of een huifkartocht reserveren.

Vanuit het vakantiepark Frankenau loopt men in 10 minuten naar het stadje Frankenau, waar je de eerste boodschappen kunt halen. Hier vind je een goede slager, twee bakkers (bakker Paul en Caspar) en kleine supermarkt. Bij bakkerij Caspar krijg je voor weinig geld een prima ontbijt; bovendien bezorgt men hier op bestelling brood aan huis op het park.

Behalve het restaurant op het park vindt men in Frankenau twee redelijke restaurants, Hessischer Hof en Waldecker Hof en een klein restaurant nabij de Opel garage Zum Eule.

Voor uitgebreidere keuzes en langere openingtijden gaat men naar Frankenberg, dat naast een prachtige binnenstad en Altstad beschikt over grote supermarkten Hercules en Lidl en sfeervollere restaurantjes..

Vanuit ons huis loop je zo het nationaal park Kellerwald-Edersee in. Uren wandelen over uitgezette wandelroutes met vergezichten tot aan Winterberg.

welkom2

Pakt men de auto dan zit men zo in het Waldecker Bergland met zijn glooiende heuvels, groene bossen, idyllische meertjes en pittoreske stadjes. Het gebied nodigt in de zomer uit tot wandelen en watersport, in de winter kan men er eindeloos langlaufen. Maar ook de cultuurliefhebber vindt voldoende inspiratie in de kastelen, kloosters en musea. In onze woning ligt een map met wandelroutes.

De Edersee

Tussen de heuvels liggen talloze meren en riviertjes. Zeilers kunnen hun hart ophalen.. Aan de oevers zijn strandjes om te zonnen, te zwemmen en te duiken. Avontuurlijk, maar niet gevaarlijk is het om te kanoën op de snelstromende rivieren. Dankzij de zuiverheid van het water zitten de meren vol vis. Vissers hengelen er op aal, forel en karper. Visvergunningen zijn verplicht, maar dagkaarten zijn verkrijgbaar.

Verder…

In de winter zijn er goede ski mogelijkheden in Willingen en Winterberg. Zeker het bezoek waard is het barokke kuuroord Bad Arolsen. Met name het kasteel, waar ooit een koninklijke familie woonde. Behalve in de zomer is in de herfst het stuwmeer, de Edersee een bezoek waard, het ligt dan gedeeltelijk droog en men kan er over heen lopen.

welkom3

Bij de aanleg van het stuwmeer moesten 900 mensen verhuizen en bij laag water zijn de resten van hun drie verzonken dorpen, de begraafplaatsen, bruggen en muren zichtbaar. Frankenberg, Korbach, Bad Wildungen, Fritzlar, Marburg en Waldeck zijn pittoreske stadjes vol met vakwerkhuizen en bezienswaardige gotische kerken.

Iets verder weg maar zeker de moeite waard is een bezoek aan Kassel.

Voor meer uitstapjes klik op onderstaande links:

Natuurpark Diemelsee
Kellerwald/Edersee
Camping- und Ferienpark Teichmann
Pretpark Fort Fun
Zwembad Heloponte
Kellerwald
Maislabyrint
Panorama park
Waldecker Land
Wildpark Edersee
Wildpark Frankenberg
Zomerrodelbaan
Zwembaden
Wandelroutes