Ingebed in de regio Waldeck - Frankenberg, komt u in de mooiste toeristische omgeving van het bondsland Hessen. Zowel in de zomer, met natuurlijk als centraal punt de Edersee, alsook in de winter met het skigebied in Willingen en Winterberg op rijdbare afstand, vinden talrijke aktiviteiten plaats die er voor zorgen, dat U hoe dan ook tijd tekort komt.

Klik voor uitgebreide informatie over her Nationaal-park Kellerwald/Edersee op onderstaande kaart.

omgevi2

De omgeving van Frankenau biedt perfecte wandelmogelijkheden waar je nog van de echte stilte kan genieten; Zie o.a. de Nordic-Walking-trails in de omgeving.
In de naaste omgeving zijn ook de stadjes Frankenberg, Fritzlar, Marburg, Korbach en Bad-Wildungen zeker de moeite waard !
Voor de kinderen (maar ook voor volwassenen!) is bovendien Fortfun, Freizeitpark Willingen of het Panoramapark een aanrader !
Voor zwemmen zijn er genoeg mogelijkheden in de omgeving.
Bad-Wildungen beschikt over een overdekt zwemparadijs.
Verder vindt men overdekte zwembaden in Willingen en Frankenberg.,
In Lohlbach (5km) vindt u een prachtig openluchtbad !!!
Watersport, prachtige natuur, leuke stadjes, golf, wintersport, ballonvaren, zomerrodelbaan, zwembaden, Paardenmanege, fietsenverhuur, kinderspeelplaats, tennisbaan, wildpark .........
U vindt het allemaal in de buurt !!!
In het Nationaal park Kellerwald/Edersee zijn verschillende wandelroutes uitgezet; Klik hier voor info over het nationaal park en een tiental wandelroutes.
In de directe omgeving van onze woning kunt u o.a. de volgende dieren tegenkomen:

omgevi3
In de woning liggen wandelkaarten en folders van de omgeving. Hier kunt u gebruik van maken om de omgeving te verkennen.
Voor meer informatie over het Nationaal Park kunt u terecht bij het informatiecentrum Kellerwald tussen Frankenau en Herzhausen (Vöhl-Herzhausen) of op het park bij het Kellerwald Uhr.

Tips etc. zijn in het gastenboek opgeschreven door vorige bezoekers; hier kunt u ook uw tips kwijt.

Uitgebreide informatie vindt u op "verkeersburo-Duitsland". Frankenau valt onder Hessen (West-Duitsland).Stadjes in de directe omgeving (klik op naam voor omschrijving):

.