Marburg

marburg

Venetië staat bekend om zijn duizend bruggen, Marburg voor zijn trappen en steegjes.Zelfs Jacob Grimm zei eens: "Ik denk dat er meer trappen naar de straat zijn dan in de huizen."

Hobbelig, bochtig en steil, dus is de bovenstad Marburg. Hier de Middeleeuwen is nog steeds merkbaar, je ziet het, je voelt het met al je zintuigen. Dus ook voelde Boris Pasternak: "Als dit waren slechts een stad hier, maar het is een middeleeuws sprookje!". Niet zonder reden Marburg ligt vandaag op de Duitse Fairytale Road.

Maar Marburg is geen openluchtmuseum, maar jong en levendig. Zorg ervoor dat van de ongeveer 25.000 studenten. Ze zijn aanwezig in het stadsbeeld. Zij bieden ook 's avonds voor het bruisende leven in de pubs en cafés in de oude stad. Hun onconventionele ideeën verrijken het culturele scene. Michail Lomonosov en Hannah Arendt Boris Pasternak en de reeds geciteerde Jacob Grimm, die dagelijks door de spiraal rijstrook op nummer variërend trap naar zijn middelbare school LEADER Carl von Savigny geworsteld: En zij hebben de sporen in het geheugen van de stad te verlaten. De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen ...

fotos route URL