Fritzlar

Fritzlar

Ontdek de culturele getuigenissen van de Middeleeuwen en wandel in de voetsporen van Duitse keizers en koningen. Geniet van bijzondere evenementen of een ontspannen wandeling in het middeleeuwse oude stadsgedeelte, waar mooie café’s en restaurants u uitnodigen voor culinaire lekkernijen.

De op een rivierterras gelegen Dom- en Keizerstad Fritzlar presenteert zich al van verre met een prachtig silhouet. De geweldige torens van de St. Peter Dom en de talrijke verdedigingstorens met de vrijwel geheel in stand gebleven stadsmuur laten de betekenis zien, die Fritzlar als middeleeuwse handelsstad had.

Het loont steeds weer de moeite om in Fritzlar op ontdekkingstocht te gaan: St. Peter Dom (pauselijke basiliek, gesticht door de heilige Bonifatius) met Domschat en –museum, Grauer Turm (hoogste behouden gebleven stedelijke verdedigingstoren van Duitsland), het door vakwerk omlijste marktplein, schilderachtige steegjes, gotische stenen huizen of het stadhuis als oudste overheidsgebouw van Duitsland – er is veel te verkennen.

fotos route URL